DOLAR 32,3347 -0.09%
EURO 34,7890 -0.04%
ALTIN 2.389,06-0,31
BITCOIN 19051841,17%
Mersin
23°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

2023-24  Yılı BMSB VE KHAPRA FUMİGASYON SEZONU BAŞLADI..
622 okunma

2023-24  Yılı BMSB VE KHAPRA FUMİGASYON SEZONU BAŞLADI..

ABONE OL
2 Eylül 2023 11:38
2023-24  Yılı BMSB VE KHAPRA FUMİGASYON SEZONU BAŞLADI..
1

BEĞENDİM

ABONE OL

2023-24  Yılı BMSB VE KHAPRA FUMİGASYON SEZONU BAŞLADI..

2023-24  Yılı Sezonu Avustralya ve Yeni Zelanda Ülkelerine giden belli başlı tüm ürünlerin haricin de diğer tüm ürünleri  fumigasyon Şartı bulunmaktadır .

İki tip uygulaması vardır.

BMSM uygulaması ve KHAPRA uygulamasıdır.

BMSM uygulaması: 24 saat kapalılık süresine bağlı olarak yapılan  uygulamadır .

Atılacak olan doz gidilecek olan ürüne göre belirlenmektedir. Avusturalya hükûmetinin söylemiş olduğu dozlarda ilaçlar atılır ve 24 saat kapalı kalma unsurunun uygulanmasından sonra final ölçümü alınır ve havalandırma degassing işlemi yapılır.

Belli bir ‘’PPM’’ yakaladık tan sonra konteyner yüklenir gemiye sevk edilir.

KHAPRA uygulaması ise 48 saat kapalı kalma süresi doz ve oranları

Avusturalya Hükümeti tarafından belirlenmiş uygulamalar yapılır. Tüm konteynerler  çadır altına alınarak yapılan bir uygulama şekledir . Kırk sekiz (48)  Saat’in ardından final ölçümü yapılarak belirlenen ‘’PPM’’ doz ölçümü yakalandıktan sonra aynı şekilde degazing işlemi yapıldıktan sonra konteynerin mühürü vurulup gemiye yüklenmek üzere sevk edilmektedir.

 

  • Dikkat edilmesi gereken hususlar

Birincisi özellikle açık yükler FR konteyner yükleri Open Tap taşımalı yükler yada buna benzer çadır altına alınan özel ekipmanlar ve buna benzer ürünler gemiye yüklenmesi uygulama tarihi üzerinden Beş ( 5)gün 120 saat içerisinde gemiye yüklenmesi gerekmektedir .
eğer Beş (5) günü geçmesi durumunda başta yapılan uygulama tekrarlanması gerekir.

– Bu operasyonda dikkat edilmesi gereken unsurlar nelerdir ?

Başta firmalara sormuş olduğumuz sorular ürünün cinsi , ürünün nevi , mobilya ve türevlerinin dozu farklıdır tarım ve tarım ürünlerinin dozu farklıdır .

  • Kaç senedir bu hizmeti vermektesiniz ?

Bu sezon ile beraber 4 Sezonumuz dur .
4 sezondur Türkiye’de bulunan üç şubemiz ile birlikte bu Türkiye’de bir ilk Merkez ve Şubeleri ile birlikte Avustralya’dan yetki alan tek firmadır.

  • Sektör hakkında bizi biraz bilgilendire bilir misiniz ?

Sektör hakkında bilgilendirmek gerekirse fumigasyon başta olmak ile birlikte ucu açık ala bilen ve denetimlerin pek sıklık ile yapılmayan sektörde bulunmaktayız.
Bir çok fumigasyon Firmaları gelişi güzel işlem yapmadan veya belge düzenleyerek işlemlerin ucuz yolla yürütmektedir.

Biz ne kadar bunun önüne geçmek iste sekte

başaramıyoruz geçemiyoruz .
bir işleyiz bir yönetmelik vardır.

Elimizden geldiği kadar şubelerimiz ile birlikte yönetmelikte yazan , yönetmeliğe uygun şekilde yapılması gereken uygulama başlangıcından uygulama bitimine kadar Sertifikasyon kısmından faturalandırma kısmına kadar bunlara çok titizlikle davranan ve önem veren firmayız ve bizi bu başarıya taşıyan en güzel prensiplerden biri budur.
elimizden geldiği kadar yönetmelik dışına çıkamayız .Bizim de aşamadığımız durumlara mutlaka bağlı olduğumunuz kurumumuz ‘’Zira-i Karantina Müdürlüklerinden gerekli olan bilgileri karşılıklı istişare ederek . Gerçek yapılması gereken düzgün iş ve düzgün sertifikasyon vererek işlemlerimizi süründürüyoruz .

Efes Group Genel Müdürü Mehmet KÜÇÜKOĞLU

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.